OUD-WERELDKAMPIOENE ENGELI TRAININGSPARTNER DEKKER

Snowboardster Michelle Dekker meet zich tijdens het Open FIS NK (9 oktober) en de Snowpepper FIS-race (10 oktober) in SnowWorld Landgraaf voor het eerst dit seizoen met een aantal internationale concurrentes. Het jonge alpinetalent, dat dit jaar debuteerde op de Olympische Spelen van Sochi, neemt het daarbij ook op tegen haar nieuwe trainingspartner: de Noorse oud-wereldkampioene Hilde-Katrine Engeli.

De 26-jarige Noorse sloot zich eerder deze week aan bij Dekker en haar coach Pepijn van Schijndel. Tot nog toe trainde ze veelal alleen en beleefde haar sportieve hoogtepunt in 2011 tijdens de WK in La Molina. In de finale van de parallelslalom hield Engeli destijds olympisch kampioene Nicolien Sauerbreij achter zich en greep het goud. Sauerbreij staat in Landgraaf overigens niet aan de start.

“Ik heb veel bewondering voor Hilde, omdat ze dat op eigen houtje heeft kunnen bereiken”, vertelt Dekker over haar nieuwe trainingsgenoot. De 18-jarige Zuid-Hollandse denkt bovendien veel van haar te kunnen leren. Dekker: “Ze is technisch heel goed en heeft veel meer wedstrijdervaring dan ik.”

De komst van Engeli vult daarnaast het gat op dat is gevormd door het tijdelijke wegvallen van Tomas Valk. Hij is geveld door de ziekte van Pfeiffer en zal in het seizoen 2014/2015 niet in actie komen maar zich volledig richten op zijn herstel.

Geef een reactie