HOE HERKEN JE EEN GOEDE SNOWBOARDJAS?

Tijdens het snowboarden is niets belangrijker dan een goede snowboardjas. Maar wat maakt een (winter)jas nou een goede snowboardjas? We zetten de belangrijkste punten op een rijtje:

Winddichtheid: een goede snowboardjas is winddicht, maar heeft tegelijkertijd een goed ademend vermogen.

Waterdichtheid: een snowboardjas moet logischerwijs waterdicht zijn. De mate waarin een jas waterdicht is, valt af te leiden uit de waterkolom. Deze moet voor een goede jas minstens 5.000mm zijn, maar liever 10.000mm of meer.

Getapete naden: getapete naden zorgen voor extra versteviging en water/winddichtheid.

Een apart zakje waar je skipas in kan, zodat je je pas niet kunt verliezen en je eenvoudig het scanapparaat van de lift kunt bereiken (de mouw is de ideale plek).

Lycra bevestiging rond de handen (elastische manchet), zodat er geen sneeuw en wind naar binnen kan.

(Afritsbare) capuchon, zodat je de jas in alle weersomstandigheden kunt dragen.

Een (elastische) sneeuwvanger rond je middel om sneeuw buiten te houden.

Een ruime zak waar je eventueel je goggles in kunt opbergen.

Zakken met een rits, zodat er niets uit je zakken kan vallen.

Zachte bescherming rond de bovenkant van de rits (chin protector), zodat je geen schrale kin krijgt als je rits volledig dicht zit.

Hoge stormkraag, zodat de jas goed afsluit en warmte binnenhoudt.

Audiozak met gaatje voor de bedrading van je headphone/oordopjes.

Ventilatieritsen, zodat je zelf eenvoudig de temperatuur kunt regelen.

Verstelbaarheid: een snowboardjas moet goed passen en aansluiten. Touwtjes waar je aan kunt trekken om een jas goed af te sluiten zijn dus zeker geen overbodige luxe.

Ergonomische pasvorm: een snowboardjas heeft vaak een langere rugpand en meer ruimte op plaatsen waar dat nodig is, bijvoorbeeld rond de ellebogen.
Wil je een jas die aan alle bovenstaande punten voldoet en ook nog betaalbaar is? Denk dan eens aan de Protest PVRE serie.

Tip: Door je te kleden in verschillende ‘lagen’ houd je meer warmte vast. Bovendien kun je, als je het te warm krijgt, gemakkelijk één van de lagen uittrekken, zonder gelijk veel warmte te verliezen.

Geef een reactie